Daily NCSC-FI news followup 2021-03-21

Puolustusministeri Kaikkonen: Digitaalinen itsenäisyys on puolustamisen arvoinen

www.erillisverkot.fi/puolustusministeri-kaikkonen-digitaalinen-itsenaisyys-on-puolustamisen-arvoinen/ Digitaalisen itsenäisyyden turvaaminen on osa modernia maanpuolustusta. Kyberpuolustus ja kyberhyökkäysten torjuminen kuuluu olennaisesti siihen, linjasi puolustusministeri Antti Kaikkonen Erve Foorumi 2021 -tervehdyksessään.

Samsung Investigation Part 2: Exploiting Trusted Applications (TAs)

www.riscure.com/blog/samsung-investigation-part2 In this second blog post, we will continue to explore TEEGRIS by reverse engineering TAs in order to identify and exploit vulnerabilities. Also:

www.riscure.com/blog/samsung-investigation-part1

DDoS booters now abuse DTLS servers to amplify attacks

www.bleepingcomputer.com/news/security/ddos-booters-now-abuse-dtls-servers-to-amplify-attacks/ DDoS-for-hire services are now actively abusing misconfigured or out-of-date Datagram Transport Layer Security (D/TLS) servers to amplify Distributed Denial of Service (DDoS) attacks.

Kyberturvallisuus saattaa nousta keskiöön ensi kuussa julkaistavassa puolustusselonteossa [TILAAJILLE]

www.lapinkansa.fi/kyberturvallisuus-saattaa-nousta-keskioon-ensi-kuu/3457056 Puolustautumiseen tietoverkkohyökkäyksiä ja hybridivaikuttamista vastaan on kaivattu selkeää vastuunjakoa sekä valmiutta vastatoimiin.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-12-10

Venäjä käytti kahta eri vakoilukampanjaa tärvelläkseen Ranskan vaalit: Macronin toimisto sumutti vakoojia vitseillä www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006337940.html Venäjän tiedustelu yritti sotkea Emmanuel Macronin vaalivoiton kahdella eri verkkovakoilukampanjalla. Kampanjaväki sumutti vakoojia jakamalla heille väärää tietoa. Snatch Ransomware Reboots to Windows Safe Mode to Bypass AV Tools www.bleepingcomputer.com/news/security/snatch-ransomware-reboots-to-windows-safe-mode-to-bypass-av-tools/ Researchers discovered a new Snatch ransomware strain that will reboot computers it […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-02-13

Who is to blame for the malicious Barcode Scanner that got on the Google Play store? blog.malwarebytes.com/android/2021/02/who-is-to-blame-for-the-malicious-barcode-scanner-that-got-on-the-google-play-store/ In our last blog, Barcode Scanner app on Google Play infects 10 million users with one update, we wrote about a barcode scanner found on the Google Play store that was infected with Android/Trojan.HiddenAds.AdQR.. All initial signs led […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-10-02

Emotet malware takes part in the 2020 U.S. elections www.bleepingcomputer.com/news/security/emotet-malware-takes-part-in-the-2020-us-elections/ Emotet is now taking part in the United States 2020 Presidential election with a new spam campaign pretending to be from the Democratic National Convention’s Team Blue initiative. XDSpy cyber-espionage group operated discretely for nine years www.bleepingcomputer.com/news/security/xdspy-cyber-espionage-group-operated-discretely-for-nine-years/ Researchers at ESET today published details about a […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.