Daily NCSC-FI news followup 2021-02-14

Egregor ransomware operators arrested in Ukraine

www.zdnet.com/article/egregor-ransomware-operators-arrested-in-ukraine/ Arrested suspects are believed to be clients of the Egregor RaaS, not the Egregor gang itself.. Members of the Egregor ransomware cartel have been arrested this week in Ukraine, French radio station France Inter reported on Friday, citing law enforcement sources.

Pro-India hackers use Android spyware to spy on Pakistani military

www.bleepingcomputer.com/news/security/pro-india-hackers-use-android-spyware-to-spy-on-pakistani-military/ This week a report has revealed details on two Android spyware strains leveraged by state-sponsored threat actors during the India-Pakistan conflict.

The Untold History of Americas Zero-Day Market

www.wired.com/story/untold-history-americas-zero-day-market/ The lucrative business of dealing in code vulnerabilities is central to espionage and war planning, which is why brokers never spoke about ituntil now.

Darknet crypto kingpin JokerStash retires after illicit $1 billion run: research

www.reuters.com/article/amp/idUSKBN2AC14R The kingpin or kingpins of the worlds biggest illicit credit card marketplace have retired after making an estimated fortune of over $1 billion in cryptocurrency, according to research by blockchain analysis firm Elliptic shared with Reuters.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-10-07

Mikko Hyppönen: Unohda nämä kaksi turvasääntöä www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006262088.html F-Securen tietoturvajohtaja Mikko Hyppönen haluaa kumota yleisen uskomuksen siitä, että kalastelun tai nettihuijauksen uhriksi joutuneet ihmiset olisivat tyhmiä tai tapahtunut olisi heidän omaa vikaansa.. Hyppösen mukaan verkkokonnien keksimät uudet keinot ovat tehneet kahdesta klassisesta turvallisen verkkosivuston tunnusmerkistä vanhentuneita. Nämä ovat osoiterivillä oleva lukon kuva sekä osoiterivillä näkyvä turvallisena […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-09-08

Initial Metasploit Exploit Module for BlueKeep (CVE-2019-0708) blog.rapid7.com/2019/09/06/initial-metasploit-exploit-module-for-bluekeep-cve-2019-0708/

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-01-22

The Guardian: Amazonin perustajan puhelimeen lähetetty hakkerointitiedosto näyttää tulleen Saudi-Arabian kruununprinssiltä yle.fi/uutiset/3-11169416 Verkkokauppa Amazonin perustajan Jeff Bezosin puhelimen hakkerointiin käytetty tiedosto vaikuttaa tulleen Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin henkilökohtaiselta tililtä, brittiläinen The Guardian -sanomalehti kirjoittaa. The Guardian artikkeli: www.theguardian.com/technology/2020/jan/21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince Glenn Greenwald Charged With Cybercrimes in Brazil www.nytimes.com/2020/01/21/world/americas/glenn-greenwald-brazil-cybercrimes.html Federal prosecutors in Brazil on Tuesday charged the […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.