Daily NCSC-FI news followup 2021-01-31

5 Insights From NSA’s 2020 Cybersecurity Year In Review

www.forbes.com/sites/louiscolumbus/2021/01/30/5-insights-from-nsas-2020-cybersecurity-year-in-review/ The report provides insights into the many accomplishments of the NSA Cybersecurity Directorate’s first full year of operations under the leadership of Ms. Anne Neuberger, Director of Cybersecurity. also:

www.nsa.gov/News-Features/Feature-Stories/Article-View/Article/2466179/nsa-cybersecurity-2020-year-in-review/

Regulator Blasts NZ’s Stock Exchange Over DDoS Meltdown

www.databreachtoday.co.uk/regulator-blasts-nzs-stock-exchange-over-ddos-meltdown-a-15881 New Zealand’s financial regulator has issued a searing report about IT security failures at NZX, the country’s stock exchange, that contributed to a disruptive DDoS attack.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-07-01

The Worm That Nearly Ate the Internet www.nytimes.com/2019/06/29/opinion/sunday/conficker-worm-ukraine.html Just over 10 years ago, a unique strain of malware blitzed the internet so rapidly that it shocked cybersecurity experts worldwide. Known as Conficker, it was and remains the most persistent computer worm ever seen, linking computers with Microsoft operating systems globally, millions of them, to create […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-02-01

Someväitteiden mukaan Vastaamo-uhrien pankkitilejä tyhjennetty – todellisuudessa kyse lienee kierosta huijauksesta Nordean ja OP:n nimissä www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007776104.html Suomessa on meneillään kehittynyt OP:n ja Nordean nimissä tehtävä tietojenkalastelu, joka sattuu samaan aikaan Vastaamon asiakastietojen aktiivisen leviämisen kanssa. – Vastaamo-tiedoissa ei ole ollut sellaisia tietoja, jotka tämän mahdollistaisivat. Siellä ei ole ollut esimerkiksi käyttäjätunnus ja salasana -pareja tai […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-07-19

WSJ: Yhdysvaltalaistutkijat jäljittivät matkapuhelinten signaaleja lähellä venäläisiä sotilaskohteita yle.fi/uutiset/3-11455540 Kaupallisesti saatavilla olevaa paikannustietoa käytetään yhä enemmän myös valtiollisessa tiedustelussa. Amerikkalainen tutkijaryhmä Mississippin yliopistosta seurasi viime vuonna matkapuhelinten signaaleja lähellä Venäjän sotilasalueita, Wall Street Journal uutisoi. Lue myös: www.wsj.com/articles/academic-project-used-marketing-data-to-monitor-russian-military-sites-11595073601 iOS 13.6: Apple Just Gave iPhone Users 29 Security Reasons To Update Now www.forbes.com/sites/kateoflahertyuk/2020/07/19/ios-136-apple-just-gave-iphone-users-29-security-reasons-to-update-now/ Apple’s iOS 13.6 […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.