Daily NCSC-FI news followup 2020-12-27

A New SolarWinds Flaw Likely Had Let Hackers Install SUPERNOVA Malware

thehackernews.com/2020/12/a-new-solarwinds-flaw-likely-had-let.html An authentication bypass vulnerability in the SolarWinds Orion software may have been leveraged by adversaries as zero-day to deploy the SUPERNOVA malware in target environments.

Koei Tecmo discloses data breach after hacker leaks stolen data

www.bleepingcomputer.com/news/security/koei-tecmo-discloses-data-breach-after-hacker-leaks-stolen-data/ Japanese game developer Koei Tecmo has disclosed a data breach and taken their European and American websites offline after stolen data was posted to a hacker forum.

Nämä oireet Android-puheimessa ovat paha enne laitteessa voi olla haittaohjelma

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007702411.html Haittaohjelmat uhkaavat Android-käyttäjiä jopa virallisessa Google Play -latauskaupassa. Niiden aiheuttamat vahingot voivat näkyä esimerkiksi puhelinlaskussa, mutta haittaohjelman voi usein tunnistaa jo ennen sitä tarkkailemalla puhelimen käytöstä.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-02-15

Edes puhelimen nollaus ei auta näin toimii häijy haittaohjelma www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006407633.html Erittäin sitkeä xHelper-haittaohjelma on ihmetyttänyt tietoturvatutkijoita kuukausien ajan, mutta nyt sen salaisuudet ovat vihdoin selvinneet ainakin osittain. Unknown number of Bluetooth LE devices impacted by SweynTooth vulnerabilities www.zdnet.com/article/unknown-number-of-bluetooth-le-devices-impacted-by-sweyntooth-vulnerabilities/ BLE software kits from six chipset vendors impacted. More vendor names to be revealed soon. Suomalaisille soitettu […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-05-11

April 2020s Most Wanted Malware: Agent Tesla Remote Access Trojan Spreading Widely In COVID-19 Related Spam Campaigns blog.checkpoint.com/2020/05/11/april-2020s-most-wanted-malware-agent-tesla-remote-access-trojan-spreading-widely-in-covid-19-related-spam-campaigns/ Our latest Global Threat Index for April 2020 has found several COVID-19 related spam campaigns distributing a new variant of the Agent Tesla remote access trojan, moving it up to 3rd place in the Index, impacting 3% […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-10-06

Myöhästyykö odotettu koronarokote? Ongelmat liittyvät keskeiseen sovellukseen www.tivi.fi/uutiset/tv/a758c9c3-96cc-4861-86bd-00adc7544339 New York Times kirjoittaa eResearch Technologyyn (ERT) kohdistuneesta kiristyshaittaohjelmasta. ERT:n ohjelmistoa käyttävät monet lääkevalmistajat muun muassa koronarokotteiden kliinisissä testeissä Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Lisäksi: www.nytimes.com/2020/10/03/technology/clinical-trials-ransomware-attack-drugmakers.html. Lisäksi: threatpost.com/covid-19-clinical-trials-ransomware/159877/ Emotet Malware us-cert.cisa.gov/ncas/alerts/aa20-280a To secure against Emotet, CISA and MS-ISAC recommend implementing the mitigation measures described in this Alert, which […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.