Daily NCSC-FI news followup 2020-12-27

A New SolarWinds Flaw Likely Had Let Hackers Install SUPERNOVA Malware

thehackernews.com/2020/12/a-new-solarwinds-flaw-likely-had-let.html An authentication bypass vulnerability in the SolarWinds Orion software may have been leveraged by adversaries as zero-day to deploy the SUPERNOVA malware in target environments.

Koei Tecmo discloses data breach after hacker leaks stolen data

www.bleepingcomputer.com/news/security/koei-tecmo-discloses-data-breach-after-hacker-leaks-stolen-data/ Japanese game developer Koei Tecmo has disclosed a data breach and taken their European and American websites offline after stolen data was posted to a hacker forum.

Nämä oireet Android-puheimessa ovat paha enne laitteessa voi olla haittaohjelma

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007702411.html Haittaohjelmat uhkaavat Android-käyttäjiä jopa virallisessa Google Play -latauskaupassa. Niiden aiheuttamat vahingot voivat näkyä esimerkiksi puhelinlaskussa, mutta haittaohjelman voi usein tunnistaa jo ennen sitä tarkkailemalla puhelimen käytöstä.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-14

Etätyö kaatoi valtion salatun verkkoyhteyden työntekijöiltä estetään Facebookiin pääsy ensi viikolla yle.fi/uutiset/3-11255717 Moni työpaikka kehottaa nyt tekemään etätöitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Salattuja eli VPN-verkkoyhteyksiä ei ole kuitenkaan suunniteltu siten, että suurin osa työntekijöistä olisi etätöissä. Silloin ne saattavat kaatua. Kapasiteettia kuormittaa käyttäjämäärän lisäksi se, mitä käyttäjät tekevät verkossa. Esimerkiksi videoiden katsominen kuormittaa verkkoa. Keskisuurissa ja […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-10-25

Cachet Financial Reeling from MyPayrollHR Fraud krebsonsecurity.com/2019/10/cachet-financial-reeling-from-mypayrollhr-fraud/ When New York-based cloud payroll provider MyPayrollHR unexpectedly shuttered its doors last month and disappeared with $26 million worth of customer payroll deposits, its payment processor Cachet Financial Services ended up funding the bank accounts of MyPayrollHR client company employees anyway, graciously eating a $26 million loss which […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-07-25

The Unsexy Threat to Election Security krebsonsecurity.com/2019/07/the-unsexy-threat-to-election-security/ Much has been written about the need to further secure our elections, from ensuring the integrity of voting machines to combating fake news. But according to a report quietly issued by a California grand jury this week, more attention needs to be paid to securing social media and […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.