Daily NCSC-FI news followup 2020-12-27

A New SolarWinds Flaw Likely Had Let Hackers Install SUPERNOVA Malware

thehackernews.com/2020/12/a-new-solarwinds-flaw-likely-had-let.html An authentication bypass vulnerability in the SolarWinds Orion software may have been leveraged by adversaries as zero-day to deploy the SUPERNOVA malware in target environments.

Koei Tecmo discloses data breach after hacker leaks stolen data

www.bleepingcomputer.com/news/security/koei-tecmo-discloses-data-breach-after-hacker-leaks-stolen-data/ Japanese game developer Koei Tecmo has disclosed a data breach and taken their European and American websites offline after stolen data was posted to a hacker forum.

Nämä oireet Android-puheimessa ovat paha enne laitteessa voi olla haittaohjelma

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007702411.html Haittaohjelmat uhkaavat Android-käyttäjiä jopa virallisessa Google Play -latauskaupassa. Niiden aiheuttamat vahingot voivat näkyä esimerkiksi puhelinlaskussa, mutta haittaohjelman voi usein tunnistaa jo ennen sitä tarkkailemalla puhelimen käytöstä.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-09-17

Ransomware attack at German hospital leads to death of patient www.bleepingcomputer.com/news/security/ransomware-attack-at-german-hospital-leads-to-death-of-patient/ A person in a life-threatening condition passed away after being forced to go to a more distant hospital due to a ransomware attack. www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006638568.html Postin nimissä lähetettäviä huijaustekstiviestejä tulee suomalaisille hyvin aktiivisesti. Ilta-Sanomat Digitoday on saanut useita ilmoituksia viime viikonloppuna ja tällä viikolla lähetetyistä […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-11-11

Play Store identified as main distribution vector for most Android malware www.zdnet.com/article/play-store-identified-as-main-distribution-vector-for-most-android-malware The official Google Play Store has been identified as the primary source of malware installs on Android devices in a recent academic study considered the largest one of its kind carried out to date. Lisäksi: arxiv.org/pdf/2010.10088.pdf Facebook link preview feature used as a […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-02-03

TERVEYSTALON SÄHKÖISEEN VERKKOAJANVARAUKSEEN ON KOHDISTUNUT TIETOJENKALASTELUA www.terveystalo.com/fi/Sijoittajat/Tiedotteet/?crid=2AECEBB792F63309 Terveystalon sähköiseen verkkoajanvaraukseen on kohdistunut tietojenkalastelua. Tämän seurauksena yksittäisten henkilöiden henkilötunnus on todennäköisesti saatu selvitettyä. Verkkoajanvarauksessa ei käsitellä potilastietoja, ainoastaan nimi- ja henkilötunnustietoja. Potilastietoja verkkoajanvarauksen kautta ei saa selvitettyä.. Lue myös yle.fi/uutiset/3-11189706, www.hs.fi/kotimaa/art-2000006393563.html, www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006394014.html ja www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006394067.html Hakkerointi on yhtä murhaava ase kuin ohjusisku, sanoo Israelin armeijan tiedustelun veteraani […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.