Daily NCSC-FI news followup 2020-11-15

Podcast: KRP:llä kova vaihe päällä Vastaamo-tutkinnassa “Etsimme sieltä valtavasta datamassasta niitä jälkiä”

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007620372.html Me halusimme turvata esitutkinnan alkutoimet ja myös teimme kaikkemme sen eteen, että sitä tietokantaa ei julkaistaisi ja että me saisimme sen mahdollisesti takaisin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen sanoo keskusrikospoliisin Kuulusteluhuone-nimisessä podcastissa. Podcast:

cms.megaphone.fm/channel/JKSO4493460300?selected=JKSO5346679437. Podcastin sisältö tekstinä:

www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/94651_Kuulusteluhuone-podcastin_erikoisjakso_-_Vastaamo_litterointi_.pdf?4e5ccbcdcd87d888

CISA Publishes 2020 Chemical Security Webinars Agenda

chemical-facility-security-news.blogspot.com/2020/11/cisa-publishes-2020-chemical-security.html CISA will be holding this mostly-annual summit this year as a three-day virtual event held on consecutive Wednesday’s in December. This week’s update provides an agenda for the three-day event.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2021-04-07

Microsoft’s Windows 10, Exchange, and Teams hacked at Pwn2Own www.bleepingcomputer.com/news/security/microsofts-windows-10-exchange-and-teams-hacked-at-pwn2own/ During the first day of Pwn2Own 2021, contestants won $440, 000 after successfully exploiting previously unknown vulnerabilities to hack Microsoft’s Windows 10 OS, the Exchange mail server, and the Teams communication platform. The first to fall was Microsoft Exchange in the Server category after the […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-08-25

Kiristyshaittaohjelmat pistävät kaupunkien sisun koetukselle ympäri Amerikkaa www.nytimes.com/2019/08/22/us/ransomware-attacks-hacking.html Android 10 julkaisu tulee korjaamaan melkein kaksisataa tietoturvaongelmaa. www.forbes.com/sites/daveywinder/2019/08/23/android-10-google-confirms-193-security-vulnerabilities-need-fixing/ Hostinger: Jopa 14 miljoonaa asiakasta tietomurron uhrina. Salasanat vaihdettu turvatoimena. www.hostinger.com/blog/security-incident-what-you-need-to-know/ Webmin liittyy Pulse Securen ja Fortigaten joukkoon, kun rikolliset aktiivisesti yrittävät hyväksikäyttää viimeaikaisia tietoturvahaavoittuvuuksia. www.zdnet.com/article/hackers-mount-attacks-on-webmin-servers-pulse-secure-and-fortinet-vpns/ Tekninen analyysi APT34 (OilRig, CobaltGypsy) TwoFace webshell – -työkalusta. www.emanueledelucia.net/a-dive-into-apt34-aka-oilrig-aka-cobalt-gypsy-twoface-webshell/

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-05-01

Ransomware mentioned in 1,000+ SEC filings over the past year www.zdnet.com/article/ransomware-mentioned-in-1000-sec-filings-over-the-past-year/#ftag=RSSbaffb68 A growing number of public companies are now listing ransomware as a forward-looking risk factor in documents filed with the US Securities Exchange Commission. Listing ransomware as a risk factor in SEC filings shows that companies now understand the danger posed by a ransomware […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.