Daily NCSC-FI news followup 2020-03-29

Source code of Dharma ransomware pops up for sale on hacking forums

www.zdnet.com/article/source-code-of-dharma-ransomware-pops-up-for-sale-on-hacking-forums/ The source code of a major ransomware strain named Dharma has been put up for sale on two Russian hacker forums over the weekend.. The FBI, in a talk at the RSA security conference this year, ranked Dharma the second most lucrative ransomware operation in recent years, having extorted more than $24 million in payments from victims between November 2016 and November 2019.. Now, its source code is being sold for a price as low as $2,000 — which has security researchers on edge.

Legendaarinen suomalaishakkeri pääsi HBO:n dokumenttiin paljastaa USA:n vaalijärjestelmän haavoittuvuuden

www.tivi.fi/uutiset/tv/18cdf05a-2d44-45eb-b6d6-b68f1c63d7b5 HBO:n Harri Hurstista ja Yhdysvaltain äänestysjärjestelmästä kertova Kill Chain on hyytävää katseltavaa. Puolitoistatuntinen dokumentti on nyt katsottavissa HBO Nordicilla.

Microsoft reveals 775 percent Azure surge, quotas on some resources and significant new capacity coming ASAP

www.theregister.co.uk/2020/03/29/microsoft_reveals_775_percent_azure_usage_surge_in_coronavirus_lockdown_zones/ Microsoft has revealed a 775 percent increase of our cloud services in regions that have enforced social distancing or shelter in place orders and is expediting the addition of significant new capacity that will be available in the weeks ahead, but has already imposed some quotas to cope with huge demand for its cloud.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-08-14

NSA and FBI Cybersecurity Advisory – Russian GRU 85th GTsSS Deploys Previously Undisclosed Drovorub Malware media.defense.gov/2020/Aug/13/2002476465/-1/-1/0/CSA_DROVORUB_RUSSIAN_GRU_MALWARE_AUG_2020.PDF Drovorub is a Linux malware toolset consisting of an implant coupled with a kernel module rootkit, a file transfer and port forwarding tool, and a Command and Control (C2) server. When deployed on a victim machine, the Drovorub implant […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-03

Iltalehti: Asiantuntija varoittaa Suomea salakavalasta kyberiskusta: Onnistuessaan aika jäätävä www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8d95f851-42fc-4955-af7b-89fbd631d808 Kyberturvallisuutta ja tiedustelua Jyväskylän yliopistossa tutkiva ja opettava filosofian tohtori Martti J. Kari toteaa, että maan vakautta vakavasti horjuttamaan pyrkivät tietoverkkojen kautta tehtävät kyberoperaatiot ovat tulevaisuudessa yhä mahdollisempia.. Hän pohjaa näkemyksensä viralliseen kansalliseen riskiarvioon, joiden mukaan kyberhyökkäysten todennäköisyys on kasvussa. Näillä hyökkäyksillä tarkoitetaan myös maan […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-08-20

Emotet palasi kesälomalta ja on jälleen aktiivinen Miten pienennät riskiä ympäristössäsi? blog.f-secure.com/fi/emotet-palasi-kesalomalta-ja-on-jalleen-aktiivinen-miten-pienennat-riskia-ymparistossasi/ Emotet-haittaohjelma on jälleen aktivoitunut rauhallisemman kevään ja kesän jälkeen. Vuodesta 2014 toiminut troijalainen on ollut vaihtelevasti tauolla, mutta jälleen on havaittavissa poikkeuksellisen voimakasta toimintaa.. Kyberturvallisuuskeskus varoitti 18.8.2020 organisaatioita haittaohjelman poikkeuksellisen aktiivisesta leviämisestä suomalaisten organisaatioiden keskuudessa ja uhka on luokiteltu tällä hetkellä vakavaksi Microsoft […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.