Categories
NCSC-FI News followup

Daily NCSC-FI news followup 2020-02-16

Rikolliset huijasivat 2,6 miljoonaa Puerto Ricon hallitukselta

www.tivi.fi/uutiset/tv/be9c0d32-bac0-42b0-ae4d-2ea0bca660cc Puerto Ricossa on paljastunut tapaus, jossa hakkerit ovat onnistuneet saamaan omalle tililleen peräti 2,6 miljoonaa paikallisen hallinnon rahoja. Tarkkaa huijauskeinoa ei ole paljastettu, mutta Softpedian mukaan hakkerit onnistuivat jollakin konstilla vaihtamaan yhden tilinumeron, ja sitä kautta rahat valuivat vääriin käsiin.

Israelilaissotilaita houkuteltiin naisten avulla – seksikuvien sijasta kännykkään tuli Hamasin haittaohjelma

yle.fi/uutiset/3-11211604?origin=rss Yhteyttä miessotilaisiin etsiviksi kauniiksi naisiksi tekeytyneet Hamasin jäsenet pyysivät israelilaisia lataamaan sovelluksen, jonka avulla he voisivat jakaa toisilleen valokuvia. Kyseessä oli kuitenkin Hamasin haittaohjelma, jonka avulla järjestö pääsi käsiksi sotilaiden kännyköissä oleviin tietoihin.

Windows 10:n Hallittu kansion käyttö -ominaisuus voi suojata kiristysohjelmilta

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006407643.html Microsoftin mukaan ominaisuus “suojaa laitteen tiedostot, kansiot ja muistialueet haitallisten sovellusten luvattomilta muutoksilta”. Kiristysohjelma ei siis toisin sanoen pääse salaamaan käyttäjän tietoja ja vaatimaan niistä lunnaita.

IOTA cryptocurrency shuts down entire network after wallet hack

www.zdnet.com/article/iota-cryptocurrency-shuts-down-entire-network-after-wallet-hack/#ftag=RSSbaffb68 Hackers exploit vulnerability in official IOTA wallet to steal millions. While the IOTA team has not confirmed the value of the stolen funds, open-source reportings has the total at around $1.6 million worth of IOTA coins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.