Daily NCSC-FI news followup 2020-02-16

Rikolliset huijasivat 2,6 miljoonaa Puerto Ricon hallitukselta

www.tivi.fi/uutiset/tv/be9c0d32-bac0-42b0-ae4d-2ea0bca660cc Puerto Ricossa on paljastunut tapaus, jossa hakkerit ovat onnistuneet saamaan omalle tililleen peräti 2,6 miljoonaa paikallisen hallinnon rahoja. Tarkkaa huijauskeinoa ei ole paljastettu, mutta Softpedian mukaan hakkerit onnistuivat jollakin konstilla vaihtamaan yhden tilinumeron, ja sitä kautta rahat valuivat vääriin käsiin.

Israelilaissotilaita houkuteltiin naisten avulla – seksikuvien sijasta kännykkään tuli Hamasin haittaohjelma

yle.fi/uutiset/3-11211604?origin=rss Yhteyttä miessotilaisiin etsiviksi kauniiksi naisiksi tekeytyneet Hamasin jäsenet pyysivät israelilaisia lataamaan sovelluksen, jonka avulla he voisivat jakaa toisilleen valokuvia. Kyseessä oli kuitenkin Hamasin haittaohjelma, jonka avulla järjestö pääsi käsiksi sotilaiden kännyköissä oleviin tietoihin.

Windows 10:n Hallittu kansion käyttö -ominaisuus voi suojata kiristysohjelmilta

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006407643.html Microsoftin mukaan ominaisuus “suojaa laitteen tiedostot, kansiot ja muistialueet haitallisten sovellusten luvattomilta muutoksilta”. Kiristysohjelma ei siis toisin sanoen pääse salaamaan käyttäjän tietoja ja vaatimaan niistä lunnaita.

IOTA cryptocurrency shuts down entire network after wallet hack

www.zdnet.com/article/iota-cryptocurrency-shuts-down-entire-network-after-wallet-hack/#ftag=RSSbaffb68 Hackers exploit vulnerability in official IOTA wallet to steal millions. While the IOTA team has not confirmed the value of the stolen funds, open-source reportings has the total at around $1.6 million worth of IOTA coins.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-12-12

Hackers in Finland Test 5G Networks, Devices in Security Exercise www.wsj.com/articles/hackers-in-finland-test-5g-networks-devices-in-security-exercise-11576146601 We understand better how we need to change our approach from 4G to 5G, says government official. Read also: www.synopsys.com/blogs/software-security/5g-cyber-security-hackathon/, www.tivi.fi/uutiset/tv/32850776-f76d-4bdd-91af-445d5e3efefa and www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/5ghack Microsoft details the most clever phishing techniques it saw in 2019 www.zdnet.com/article/microsoft-details-the-most-clever-phishing-techniques-it-saw-in-2019/ Earlier this month, Microsoft released a report on this […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-02-15

Edes puhelimen nollaus ei auta näin toimii häijy haittaohjelma www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006407633.html Erittäin sitkeä xHelper-haittaohjelma on ihmetyttänyt tietoturvatutkijoita kuukausien ajan, mutta nyt sen salaisuudet ovat vihdoin selvinneet ainakin osittain. Unknown number of Bluetooth LE devices impacted by SweynTooth vulnerabilities www.zdnet.com/article/unknown-number-of-bluetooth-le-devices-impacted-by-sweyntooth-vulnerabilities/ BLE software kits from six chipset vendors impacted. More vendor names to be revealed soon. Suomalaisille soitettu […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-03

Iltalehti: Asiantuntija varoittaa Suomea salakavalasta kyberiskusta: Onnistuessaan aika jäätävä www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8d95f851-42fc-4955-af7b-89fbd631d808 Kyberturvallisuutta ja tiedustelua Jyväskylän yliopistossa tutkiva ja opettava filosofian tohtori Martti J. Kari toteaa, että maan vakautta vakavasti horjuttamaan pyrkivät tietoverkkojen kautta tehtävät kyberoperaatiot ovat tulevaisuudessa yhä mahdollisempia.. Hän pohjaa näkemyksensä viralliseen kansalliseen riskiarvioon, joiden mukaan kyberhyökkäysten todennäköisyys on kasvussa. Näillä hyökkäyksillä tarkoitetaan myös maan […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.