Daily NCSC-FI news followup 2020-01-15

Hainan Xiandun Technology Company is APT40

intrusiontruth.wordpress.com/2020/01/15/hainan-xiandun-technology-company-is-apt40/ You knew where this was heading.

Facebook to notify users of third-party app logins

www.zdnet.com/article/facebook-to-notify-users-of-third-party-app-logins/ Facebook launched a new feature this week that will notify users whenever they (or somebody else) logs into a third-party app or website using their Facebook account.

Have an iPhone? Use it to protect your Google Account with the Advanced Protection Program

security.googleblog.com/2020/01/have-iphone-use-it-to-protect-your.html Gmail automatically blocks more than 100 million phishing emails every day and warns people that are targeted by government-backed attackers, but you can further strengthen the security of your Google Account by enrolling in the Advanced Protection Programour strongest security protections that automatically help defend against evolving methods attackers use to gain access to your personal and . work Google Accounts and data.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-06-20

Waterbug: Espionage Group Rolls Out Brand-New Toolset in Attacks Against Governments www.symantec.com/blogs/threat-intelligence/waterbug-espionage-governments Waterbug may have hijacked a separate espionage groups infrastructure during one attack against a Middle Eastern target.. The Waterbug espionage group (aka Turla) has continued to attack governments and international organizations over the past eighteen months in a series of campaigns that have […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-04-21

FBI warns of COVID-19 phishing targeting US health providers www.bleepingcomputer.com/news/security/fbi-warns-of-covid-19-phishing-targeting-us-health-providers/ The U.S. Federal Bureau of Investigation (FBI) today warned of ongoing phishing campaigns targeting US healthcare providers using COVID-19 themed lures to distribute malicious attachments. 2, 000 coronavirus scammers taken offline in major phishing crackdown www.zdnet.com/article/2000-coronavirus-scammers-taken-offline-in-major-phishing-crackdown/ And now cybersecurity authorities want your help with spotting […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-14

Etätyö kaatoi valtion salatun verkkoyhteyden työntekijöiltä estetään Facebookiin pääsy ensi viikolla yle.fi/uutiset/3-11255717 Moni työpaikka kehottaa nyt tekemään etätöitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Salattuja eli VPN-verkkoyhteyksiä ei ole kuitenkaan suunniteltu siten, että suurin osa työntekijöistä olisi etätöissä. Silloin ne saattavat kaatua. Kapasiteettia kuormittaa käyttäjämäärän lisäksi se, mitä käyttäjät tekevät verkossa. Esimerkiksi videoiden katsominen kuormittaa verkkoa. Keskisuurissa ja […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.