Daily NCSC-FI news followup 2020-01-13

Citrix ADC Exploits: Overview of Observed Payloads

isc.sans.edu/forums/diary/Citrix+ADC+Exploits+Overview+of+Observed+Payloads/25704/ Now that there are public exploits for Citrix ADC, we are seeing many attacks and are observing various payloads. For the moment, after normalization, we observed 37 different payloads

Who else works for this cover company network?

intrusiontruth.wordpress.com/2020/01/13/who-else-works-for-this-cover-company-network/ In our previous articles we identified a network of front companies for APT activity in Hainan, and showed that Gu Jian, an academic at Hainan University, is listed as a contact person for one of these companies Hainan Xiandun. Additionally, Gu Jian appeared to manage a network security competition at the university and was reportedly seeking novel ways of cracking passwords, offering large

Microsoft Enables Security Defaults in Azure Active Directory

www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-enables-security-defaults-in-azure-active-directory/ Microsoft introduced new secure default settings dubbed ‘Security Defaults’ to Azure Active Directory (Azure AD), now available for all license levels, including trial tenants. Security Defaults in Azure AD is a set of basic Microsoft-recommended identity security mechanisms containing preconfigured security settings for common attacks such as password spray, replay, and phishing.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-14

Etätyö kaatoi valtion salatun verkkoyhteyden työntekijöiltä estetään Facebookiin pääsy ensi viikolla yle.fi/uutiset/3-11255717 Moni työpaikka kehottaa nyt tekemään etätöitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Salattuja eli VPN-verkkoyhteyksiä ei ole kuitenkaan suunniteltu siten, että suurin osa työntekijöistä olisi etätöissä. Silloin ne saattavat kaatua. Kapasiteettia kuormittaa käyttäjämäärän lisäksi se, mitä käyttäjät tekevät verkossa. Esimerkiksi videoiden katsominen kuormittaa verkkoa. Keskisuurissa ja […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-07-17

Iranian Spies Accidentally Leaked Videos of Themselves Hacking www.wired.com/story/iran-apt35-hacking-video/ IBM’s X-Force security team obtained five hours of APT35 hacking operations, showing exactly how the group steals data from email accountsand who it’s targeting. Read also: thehackernews.com/2020/07/iranian-hacking-training-videos.html, arstechnica.com/information-technology/2020/07/iran-state-hackers-caught-with-their-pants-down-in-intercepted-videos/ and securityintelligence.com/posts/new-research-exposes-iranian-threat-group-operations/ Can the exfiltration of personal data by web trackers be stopped? freedom-to-tinker.com/2020/07/14/can-the-exfiltration-of-personal-data-by-web-trackers-be-stopped/ In a series of […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-10-13

Ruotsi aikoo sulkea kiinalaisen Huawein 5g-verkkojensa ulkopuolelle, kertoo SVT “Paniikkireaktio”, sanoo suomalaisprofessori yle.fi/uutiset/3-11018309 Huippunopeisiin 5g-verkkoihin nojaavat tulevaisuudessa monet yhteiskunnan elintärkeät palvelut, ja siksi niiden turvallisuus on noussut keskusteluun. Uusi merkki kertoo, että tuotteen tietoturva on kunnossa www.tivi.fi/uutiset/tv/d387512b-1d9d-4822-a8a9-d6981f62eb47 Kodin älylaitteet ovat saamassa Kyberturvallisuuskeskukselta oman merkinnän, joka kertoisi laitteen perustietoturvan olevan kunnossa. Planting tiny spy chips in […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.