Daily NCSC-FI news followup 2019-11-22

Yli 200 kuntaa ja julkista organisaatiota harjoittelee toimintaa kyberhyökkäystilanteessa

yle.fi/uutiset/3-11081256 Väestörekisterikeskuksen Taisto19-harjoituksessa hakkeriryhmä vaatii organisaatiolta lunnaita ja toteuttaa kyberhyökkäyssarjan.

Russian Hacker Behind NeverQuest Banking Malware Gets 4 Years in U.S. Prison

thehackernews.com/2019/11/lisov-neverquest-russian-hacker.html A Russian hacker who created and used Neverquest banking malware to steal money from victims’ bank accounts has finally been sentenced to 4 years in prison by the United States District Court for the Southern District of New York.

T-Mobile Suffers Data Breach Affecting Prepaid Wireless Customers

thehackernews.com/2019/11/t-mobile-prepaid-data-breach.html The US-based telecom giant T-Mobile today disclosed a yet another data breach incident that recently exposed potentially personal information of some of the customers using its prepaid services.

Iran on yhä taitavampi sulkemaan yhteydet ulkomaailmaan Netin katkaiseminen on yleistyvä keino levottomuuksien tukahduttamiseksi

yle.fi/uutiset/3-11081324 Iranin internet-yhteydet ulkomaailmaan ovat olleet katkaistuina tai ainakin osittain poissa pian jo viikon ajan. Hallinto pani yhteydet poikki, kun kansa alkoi protestoida bensan hinnan korotusta vastaan ja yhteenotot muuttuivat verisiksi.

Telian matkapuhelinverkon häiriö korjattu yhteydet toimivat jälleen normaalisti

yle.fi/uutiset/3-11082143 Telian matkapuhelinverkossa oli laaja häiriö perjantaina.

ENISA draws Threat Landscape of 5G Networks

www.enisa.europa.eu/news/enisa-news/enisa-draws-threat-landscape-of-5g-networks/ ENISA, the European Union Agency for Cybersecurity publishes a Threat Landscape for 5G Networks, assessing the threats related to the fifth generation of mobile telecommunications networks (5G).

Edenred on joutunut haittaohjelman kohteeksi

edenred.fi/fi/edenred-on-joutunut-haittaohjelman-kohteeksi/ Edenredin tietojärjestelmiin hyökättiin eilen, marraskuun 21. päivänä. Tutkimme parhaillaan hyökkäyksen laajuutta. Tällä hetkellä työntekijämme eivät pääse työkoneilleen eikä järjestelmiimme. Asiakaspalvelumme on myös suljettu, mutta asiakastukiosiostamme löytyy vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Personal And Social Information Of 1.2 Billion People Discovered In Massive Data Leak

www.dataviper.io/blog/2019/pdl-data-exposure-billion-people/ On October 16, 2019 Bob Diachenko and Vinny Troia discovered a wide-open Elasticsearch server containing an unprecedented 4 billion user accounts spanning more than 4 terabytes of data. A total count of unique people across all data sets reached more than 1.2 billion people, making this one of the largest data leaks from a single source organization in history.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-12-22

Florida man jailed for over five years after cyberstalking schoolmate, posting threats www.zdnet.com/article/man-jailed-for-over-five-years-after-cyberstalking-schoolmate-posting-threats/ One Day, Three Credit Card Data Breach Notifications www.bleepingcomputer.com/news/security/one-day-three-credit-card-data-breach-notifications/ On the same day this week, two restaurants and a convenience store, all with locations across the U.S., disclosed security breach incidents that may have enabled attackers to steal customer payment card data.. […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-08-27

Confessions of an ID Theft Kingpin, Part II krebsonsecurity.com/2020/08/confessions-of-an-id-theft-kingpin-part-ii/ Yesterdays piece told the tale of Hieu Minh Ngo, a hacker the U.S. Secret Service described as someone who caused more material financial harm to more Americans than any other convicted cybercriminal. Ngo was recently deported back to his home country after serving more than seven […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-04-09

Scraped data of 500 million LinkedIn users being sold online, 2 million records leaked as proof cybernews.com/news/stolen-data-of-500-million-linkedin-users-being-sold-online-2-million-leaked-as-proof-2/ An archive containing data purportedly scraped from 500 million LinkedIn profiles has been put for sale on a popular hacker forum, with another 2 million records leaked as a proof-of-concept sample by the post author. Critical Zoom vulnerability […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.