Daily NCSC-FI news followup 2019-10-13

Ruotsi aikoo sulkea kiinalaisen Huawein 5g-verkkojensa ulkopuolelle, kertoo SVT “Paniikkireaktio”, sanoo suomalaisprofessori

yle.fi/uutiset/3-11018309 Huippunopeisiin 5g-verkkoihin nojaavat tulevaisuudessa monet yhteiskunnan elintärkeät palvelut, ja siksi niiden turvallisuus on noussut keskusteluun.

Uusi merkki kertoo, että tuotteen tietoturva on kunnossa

www.tivi.fi/uutiset/tv/d387512b-1d9d-4822-a8a9-d6981f62eb47 Kodin älylaitteet ovat saamassa Kyberturvallisuuskeskukselta oman merkinnän, joka kertoisi laitteen perustietoturvan olevan kunnossa.

Planting tiny spy chips in hardware can cost as little as $200

arstechnica.com/information-technology/2019/10/planting-tiny-spy-chips-in-hardware-can-cost-as-little-as-200/ Proof-of-concept shows how easy it may be to hide malicious chips inside IT equipment.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-04-28

WordPress plugin bug lets hackers create rogue admin accounts www.bleepingcomputer.com/news/security/wordpress-plugin-bug-lets-hackers-create-rogue-admin-accounts/ WordPress owners are advised to secure their websites by updating the Real-Time Find and Replace plugin to prevent attackers from injecting malicious code into their sites and creating rogue admin accounts by exploiting a Cross-Site Request Forgery flaw. The security vulnerability is a Cross-Site Request […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-10-22

Psykoterapiakeskus Vastaamon kiristäjä julkaisi yöllä lisää erittäin arkaluontoisia potilaskertomuksia yle.fi/uutiset/3-11606925 Psykoterapiakeskus Vastaamoa kiristävä henkilö on julkaissut yöllä Tor-verkossa lisää varastamiaan potilastietoja. Potilastiedoista ilmenee Vastaamon asiakkaiden nimet, osoitteet, henkilötunnukset ja potilaskertomukset.. katso myös www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_jatkaa_epaillyn_torkean_tietomurron_tutkintaa_uhreja_pyydetaan_tekemaan_rikosilmoitus_94140?language=fi Toimi näin, jos epäilet joutuneesi tietovuodon uhriksi yle.fi/uutiset/3-11608585 Kyberturvallisuuskeskus ja rikosuhripäivystys ovat koonneet toimintaohjeet tietovuodon uhriksi joutuneille.. katso myös www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/neuvoja-identiteettivarkauden-tai-tietovuodon-uhrille US govt: […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-06-15

AWS Hit With a Record 2.3 Tbps DDoS Attack www.cbronline.com/news/record-ddos-attack-aws AWS says it was hit with a record DDoS attack of 2.3 Tbps earlier this year, with the (unsuccessful) attempt to knock cloud services offline continuing for three days in February. To put the scale of the attempt in context, it is nearly double the […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.