Daily NCSC-FI news followup 2019-09-22

Act Platform : Open Platform For Collection & Exchange Of Threat Intelligence Information

kalilinuxtutorials.com/act-platform-semi-automated-cyber-threat-intelligence/ Semi-Automated Cyber Threat Intelligence or ACT is a research project led by mnemonic as with contributions from the University of Oslo, NTNU, Norwegian Security Authority (NSM), KraftCERT and Nordic Financial CERT.. Read also:

www.first.org/resources/papers/london2019/Training-The-ACT-Threat-Intelligenve-Platform-Eian.pdf. Read also: github.com/mnemonic-no/act-platform

We All Could Pay a Price for the Latest Slap at Huawei

www.wired.com/story/we-could-pay-latest-slap-huawei/ An international cybersecurity group has evicted the Chinese telecom company to comply with US sanctions. That could allow malware to spread more easily.. The cybersecurity organization Forum of Incident Response and Security Teams (First) confirmed Wednesday that it suspended Huawei’s membership due to US sanctions against the company. The decision was earlier reported by The Wall Street Journal.. First aims to coordinate responses by both governments and companies to information security threats. Its members include government agencies, as well as telecommunications carriers, financial services companies, hardware and software makers, security firms, and academic organizations.. Read also [mahdollisesti maksumuurin takana]:

www.wsj.com/articles/huawei-suspended-from-global-forum-aimed-at-combating-cyber-security-breaches-11568805324

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-07-24

Low Barr: Don’t give me that crap about security, just put the backdoors in the encryption, roars US Attorney General www.theregister.co.uk/2019/07/23/us_encryption_backdoor/ While speaking today in New York, Barr demanded eavesdropping mechanisms be added to consumer-level software and devices, mechanisms that can be used by investigators to forcibly decrypt and pry into strongly end-to-end encrypted chats, […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-10-04

Facebookin palveluissa poikkeuksellisia ongelmia ympäri maailman F-Securen Hyppönen: tiettävästi palveluiden ylläpitäjän tekemä virhe yle.fi/uutiset/3-12128258 Somejätti Facebookin palveluissa on ollut illan aikana ongelmia ympäri maailman, kertovat useat kansainväliset mediat. Uutistoimisto Reutersin mukaan ongelmia on ilmennyt myös Twitterillä, Googlella ja Amazonilla. myös: www.hs.fi/talous/art-2000008309670.html. myös: www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/e9d571df-f2b7-48d7-87e6-5836f0425624. myös: www.is.fi/digitoday/art-2000008309646.html Facebook Outage: Yes, its DNS (sort of). A super quick […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-07-31

Poliisi: Edistyneet kiristyshyökkäykset jatkuvat www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/edistyneet_kiristyshyokkaykset_jatkuvat_82917?language=fi Koulujen alkaessa kuullaan usein varoitteluja uusista tienkäyttäjistä. Tällä kertaa poliisi varoittaa jälleen tietoverkoissa liikkuvia ja tietoverkkojen ylläpitäjiä. Taustalla on Kokemäellä tapahtunut tietomurto.. Lounais-Suomen poliisilaitoksen kyberrikostutkintaryhmä tutkii tapausta yhteistyössä Keskusrikospoliisin ja Traficom Liikenne- ja Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa. Tutkintanimikkeenä on törkeä datavahingonteko. On varsin todennäköistä, että muitakin rikosnimikkeitä tulee tutkinnan edetessä kyseeseen.. […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.