Daily NCSC-FI news followup 2019-09-20

The Air Force Will Let Hackers Try to Hijack an Orbiting Satellite

www.wired.com/story/air-force-defcon-satellite-hacking/ When the Air Force showed up at the Defcon hacker conference in Las Vegas last month, it didnt come empty-handed. It brought along an F-15 fighter-jet data systemone that security researchers thoroughly dismantled, finding serious vulnerabilities along the way. The USAF was so pleased with the result that it has decided to up the ante. Next year, its bringing a satellite.

Varo! Huijausviestejä on liikkeellä paljon ja niitä on helppo uskoa

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006245545.html Lue myös

www.tivi.fi/uutiset/tv/dea38094-8ece-4280-8082-5314e2552721

FedEx execs: We had no idea cyberattack would be so bad. Investors: Is that why you sold $40m+ of your own shares?

www.theregister.co.uk/2019/09/19/fedex_execs_sued/ FedEx execs not only hid the impact of the NotPetya ransomware on their business but personally profited by selling off tens of millions of dollars of their own shares before the truth came out, a lawsuit filed by the delivery business own shareholders claims.

Tunnetut valkohattuhakkerit perustivat oman yrityksen: keskitymme pk-yrityksiin

www.tivi.fi/uutiset/tv/44b3aadc-587f-4da3-a862-31f3766cb71e Alun perin Lähi Tapiolan Hack Day -tapahtumaa varten perustettu Team ROT -hakkeriryhmä on tähän asti keskittänyt toimintansa suurten yritysten järjestämiin bug bounty -ohjelmiin sekä vapaaehtoisprojekteihin.

Telia Cygate voitti jopa 27 miljoonan it-diilin poliisi ja suojelupoliisi hankkivat it-palveluita

www.tivi.fi/uutiset/tv/72f0fd88-4bcc-48fb-bd25-ab667a10b459 Julkisten hankintojen HILMA-tietokannasta selviää, että poliisi hankkii it-palveluita Telia Cygatelta jopa 27 miljoonalla eurolla. Sopimusten kokonaisarvoksi arvioidaan 5-27 miljoonaa euroa.

www.us-cert.gov/ncas/current-activity/2019/09/20/cisa-releases-four-new-insights-products CISA Releases Four New Insights Products. The Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) has released four new CISA Insights products informed by U.S. intelligence and real-world events. Each of the following products provides a description of the threat, lessons learned, recommendations, and additional relevant resources:. 1) Mitigate DNS Infrastructure Tampering, Remediate Vulnerabilities for Internet-Accessible Systems, 3) Secure High Value Assets, 4) Enhance Email and Web Security

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-07-21

Demokraatit pyysivät FBI:ltä apua: Yhdysvaltain kongressi on informaatiovaikuttamisen ja vaalihäirinnän kohteena yle.fi/uutiset/3-11457623 Demokraattien mukaan häirinnällä vaikutetaan lainsäätäjien toimiin ja Yhdysvaltojen syksyn presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain kongressi on ulkomailta suuntautuvan informaatiovaikuttamisen kohteena, demokraattisen puolueen johto kertoi maanantaina julkaisemassaan kirjeessä. Raportti: Venäjä sekaantui Skotlannin itsenäisyysäänestykseen, Britannian hallitus ei selvittänyt kunnolla mahdollista brexit-häirintää yle.fi/uutiset/3-11458323 Raportin mukaan brexit-äänestyksen häirinnästä löytyi viitteitä […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-02-02

Liikkeellä erittäin uskottavia huijaussivuja älä mene verkkopankkiin Google-haun kautta www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Liikkeella-uskottavia-huijaussivuja-ala-mene-verkkopankkiin-Google-haun-kautta.aspx Huijarit pyrkivät tällä hetkellä erittäin aktiivisesti verkkopankkeihin tuttujen sähköpostilinkkien avulla. Lisäksi pankit ovat havainneet uuden huijauskampanjan, jossa rikolliset ovat tavalla tai toisella saaneet ujutettua huijaussivustojaan Googlen hakutuloksiin. Pankeista neuvotaan, että ainakaan toistaiseksi ei kannata mennä verkkopankkiin hakemalla pankkinsa nimeä Googlesta, vaan kirjoittamalla osoite selaimen osoitekenttään. […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-11-30

German users targeted with Gootkit banker or REvil ransomware blog.malwarebytes.com/threat-analysis/2020/11/german-users-targeted-with-gootkit-banker-or-revil-ransomware/ On November 23, we received an alert from a partner about a resurgence of Gootkit infections in Germany. Gootkit is a very capable banking Trojan that has been around since 2014 and possesses a number of functionalities such as keystroke or video recording designed to […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.