Daily NCSC-FI news followup 2019-09-20

The Air Force Will Let Hackers Try to Hijack an Orbiting Satellite

www.wired.com/story/air-force-defcon-satellite-hacking/ When the Air Force showed up at the Defcon hacker conference in Las Vegas last month, it didnt come empty-handed. It brought along an F-15 fighter-jet data systemone that security researchers thoroughly dismantled, finding serious vulnerabilities along the way. The USAF was so pleased with the result that it has decided to up the ante. Next year, its bringing a satellite.

Varo! Huijausviestejä on liikkeellä paljon ja niitä on helppo uskoa

www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006245545.html Lue myös

www.tivi.fi/uutiset/tv/dea38094-8ece-4280-8082-5314e2552721

FedEx execs: We had no idea cyberattack would be so bad. Investors: Is that why you sold $40m+ of your own shares?

www.theregister.co.uk/2019/09/19/fedex_execs_sued/ FedEx execs not only hid the impact of the NotPetya ransomware on their business but personally profited by selling off tens of millions of dollars of their own shares before the truth came out, a lawsuit filed by the delivery business own shareholders claims.

Tunnetut valkohattuhakkerit perustivat oman yrityksen: keskitymme pk-yrityksiin

www.tivi.fi/uutiset/tv/44b3aadc-587f-4da3-a862-31f3766cb71e Alun perin Lähi Tapiolan Hack Day -tapahtumaa varten perustettu Team ROT -hakkeriryhmä on tähän asti keskittänyt toimintansa suurten yritysten järjestämiin bug bounty -ohjelmiin sekä vapaaehtoisprojekteihin.

Telia Cygate voitti jopa 27 miljoonan it-diilin poliisi ja suojelupoliisi hankkivat it-palveluita

www.tivi.fi/uutiset/tv/72f0fd88-4bcc-48fb-bd25-ab667a10b459 Julkisten hankintojen HILMA-tietokannasta selviää, että poliisi hankkii it-palveluita Telia Cygatelta jopa 27 miljoonalla eurolla. Sopimusten kokonaisarvoksi arvioidaan 5-27 miljoonaa euroa.

www.us-cert.gov/ncas/current-activity/2019/09/20/cisa-releases-four-new-insights-products CISA Releases Four New Insights Products. The Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) has released four new CISA Insights products informed by U.S. intelligence and real-world events. Each of the following products provides a description of the threat, lessons learned, recommendations, and additional relevant resources:. 1) Mitigate DNS Infrastructure Tampering, Remediate Vulnerabilities for Internet-Accessible Systems, 3) Secure High Value Assets, 4) Enhance Email and Web Security

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-05-29

Highly-targeted attacks on industrial sector hide payload in images www.bleepingcomputer.com/news/security/highly-targeted-attacks-on-industrial-sector-hide-payload-in-images/ Attackers looking to steal employee credentials from organizations tied to the industrial sector deployed highly-targeted operations that delivered malicious PowerShell scripts in images. Victims in multiple countries (Japan, the U.K., Germany, Italy) were identified. Some of them supply equipment and software solutions to industrial enterprises. […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-09-16

Tietovuoto: Kiinalaisyrityksen urkintalistalla on 799 suomalaista, joukossa poliitikkoja ja heidän lähipiiriään Katso, miten suomalaiset on jaoteltu yle.fi/uutiset/3-11544521 Poikkeuksellinen tietovuoto kertoo, millaiset suomalaiset vaikuttajat kiinnostavat Kiinaa. Pitkään kestävä syysmyrsky huolettaa sähköyhtiöitä “Valmiudessa on moninkertainen määrä työntekijöitä” yle.fi/uutiset/3-11547019 Keski-Pohjanmaalla toimivat sähköyhtiöt ovat nostaneet selvästi varautumistaan voimakkaan ja poikkeuksellisen pitkäkestoisen syysmyrskyn varalle. Yhä useampi on huolissaan lähipiiriinsä kohdistuvista […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-12-29

Kyberisku plastiikkakirurgiseen sairaalaan kiristäjät uhkaavat julkaista intiimikuvat www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007709054.html Britanniassa paljastunut hyökkäys on uusi esimerkki siitä, miten ihmisten arkaluonteiset tiedot voivat päätyä kiristysmateriaaliksi. Asiasta kertoo BBC. Japanese Aerospace Firm Kawasaki Warns of Data Breach threatpost.com/japanese-aerospace-firm-kawasaki-warns-of-data-breach/162642/ The Japanese aerospace manufacturer said that starting in June, overseas unauthorized access to its servers may have compromised customer data. US […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.