Daily NCSC-FI news followup 2019-06-17

Bloomberg: Argentina Isnt Ruling Out a Cyberattack in Major Power Outage

www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-16/massive-power-failure-sweeps-across-argentina-and-uruguay Though a cyberattack isnt the primary hypothesis, it cant be ruled out, Argentine Energy Secretary Gustavo Lopetegui told reporters in Buenos Aires. A technical issue or simple humidity could have triggered the breakdown, said Carlos Garcia Pereira, head of Transener, Argentinas largest power-transmission operator.

ESS: Kyberhyökkäys lamaannuttaa Lahden kaupungin palveluja vielä alkuviikosta järjestelmät normalisoituvat ensi viikolla

www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2548459 Kaupungilla on tehty selvitys- ja puhdistustöitä koneilla koko viikonlopun ajan. Järjestelmiä ei olla saatu kuitenkaan vielä käyttökuntoon, joten työt jatkuvat maanantaina. Tämä tarkoittaa sitä, että myös verkon käyttöä on rajoitettu.. Lahden kaupungin tietohallintojohtaja Marko Monnin mukaan kaupungin sisäinen verkko toimii normaalisti, mutta ulkoverkosta tulevat palvelut joudutaan puhdistamaan erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että alas ajetut palvelut tarkistetaan ja otetaan käyttöön yksi kerrallaan.

ESS: Ensimmäiset järjestelmät toimivat jo Lahden kyberhyökkäyksen jälkien tarkistaminen vie aikaa

www.ess.fi/uutiset/art2548622 Ensimmäisiä järjestelmiä ja nettisivustoja on saatu takaisin käyttöön Lahden kaupungin tietoverkkoa ja työasemia kohdanneen kyberhyökkäyksen jäljiltä. Virustorjuntaohjelma havaitsi haittaohjelman viime viikon tiistaina.. Tällä hetkellä kaupungin internet-liittymä on kiinni.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-04-19

www.wired.com/story/apple-google-social-distancing-maps-privacy/ www.zdnet.com/article/hackers-steal-25-million-worth-of-cryptocurrency-from-uniswap-and-lendf-me/ www.zdnet.com/article/hacker-leaks-23-million-usernames-and-passwords-from-webkinz-childrens-game/ www.zdnet.com/article/phishing-kit-prices-skyrocketed-in-2019-by-149/ www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-17/data-breach-shows-iranians-use-chat-apps-to-spy-researchers-say www.bleepingcomputer.com/news/security/coronavirus-dark-web-scams-from-infected-blood-to-ventilators/

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2019-08-24

Kyberhyökkäykset ravistelevat suomalaiskuntia Tampere: “Harjoittelemme säännöllisesti” www.tivi.fi/uutiset/tv/d884768a-4cba-4abb-b990-64620669935d Sähköpostihuijareiden toimintatapoja tarkemmin – eiliseen 80 huijarin kiinniottoon liittyvä analyysi garwarner.blogspot.com/2019/08/los-angeles-court-charges-80-nigerians.html Fortnite-pelin huijausohjelma sisältääkin haittaohjelman ja vaatii lunnaat www.kaspersky.com/blog/ransomware-in-fortnite-cheats/28104/ FireEyen tuore raportti sote-sektorin toistuvasta kohdennuksesta ja altistumisesta tietovuodoille www.fireeye.com/blog/threat-research/2019/08/healthcare-research-data-pii-continuously-targeted-by-multiple-threat-actors.html Facebook jakoi vuosittaisen Internet Defence Prize -palkintonsa saksalaisille tutkijoille: 100’000 USD uudesta suojausmekanismista. www.zdnet.com/article/facebook-awards-100000-prize-for-new-code-isolation-technique/ Esineiden internet: älyuunit päälle keskellä […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-12-26

SolarWinds releases updated advisory for new SUPERNOVA malware www.bleepingcomputer.com/news/security/solarwinds-releases-updated-advisory-for-new-supernova-malware/ SolarWinds has released an updated advisory for the additional SuperNova malware discovered to have been distributed through the company’s network management platform.. see also www.solarwinds.com/securityadvisory. and kb.cert.org/vuls/id/843464 Apple iCloud outage prevents device activations, access to data www.bleepingcomputer.com/news/apple/apple-icloud-outage-prevents-device-activations-access-to-data/ Apple users are experiencing problems setting up new devices […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.