Daily NCSC-FI news followup 2019-06-17

Bloomberg: Argentina Isnt Ruling Out a Cyberattack in Major Power Outage

www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-16/massive-power-failure-sweeps-across-argentina-and-uruguay Though a cyberattack isnt the primary hypothesis, it cant be ruled out, Argentine Energy Secretary Gustavo Lopetegui told reporters in Buenos Aires. A technical issue or simple humidity could have triggered the breakdown, said Carlos Garcia Pereira, head of Transener, Argentinas largest power-transmission operator.

ESS: Kyberhyökkäys lamaannuttaa Lahden kaupungin palveluja vielä alkuviikosta järjestelmät normalisoituvat ensi viikolla

www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2548459 Kaupungilla on tehty selvitys- ja puhdistustöitä koneilla koko viikonlopun ajan. Järjestelmiä ei olla saatu kuitenkaan vielä käyttökuntoon, joten työt jatkuvat maanantaina. Tämä tarkoittaa sitä, että myös verkon käyttöä on rajoitettu.. Lahden kaupungin tietohallintojohtaja Marko Monnin mukaan kaupungin sisäinen verkko toimii normaalisti, mutta ulkoverkosta tulevat palvelut joudutaan puhdistamaan erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että alas ajetut palvelut tarkistetaan ja otetaan käyttöön yksi kerrallaan.

ESS: Ensimmäiset järjestelmät toimivat jo Lahden kyberhyökkäyksen jälkien tarkistaminen vie aikaa

www.ess.fi/uutiset/art2548622 Ensimmäisiä järjestelmiä ja nettisivustoja on saatu takaisin käyttöön Lahden kaupungin tietoverkkoa ja työasemia kohdanneen kyberhyökkäyksen jäljiltä. Virustorjuntaohjelma havaitsi haittaohjelman viime viikon tiistaina.. Tällä hetkellä kaupungin internet-liittymä on kiinni.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-01-22

The Guardian: Amazonin perustajan puhelimeen lähetetty hakkerointitiedosto näyttää tulleen Saudi-Arabian kruununprinssiltä yle.fi/uutiset/3-11169416 Verkkokauppa Amazonin perustajan Jeff Bezosin puhelimen hakkerointiin käytetty tiedosto vaikuttaa tulleen Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin henkilökohtaiselta tililtä, brittiläinen The Guardian -sanomalehti kirjoittaa. The Guardian artikkeli: www.theguardian.com/technology/2020/jan/21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince Glenn Greenwald Charged With Cybercrimes in Brazil www.nytimes.com/2020/01/21/world/americas/glenn-greenwald-brazil-cybercrimes.html Federal prosecutors in Brazil on Tuesday charged the […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-08-06

Australia’s 2020 Cyber Security Strategy www.pm.gov.au/media/australias-2020-cyber-security-strategy The Morrison Governments 2020 Cyber Security Strategy outlines how we will keep Australian families and businesses secure online, protect and strengthen the security and resilience of Australias critical infrastructure and ensure law enforcement agencies have the powers and technical capabilities to detect, target, investigate and disrupt cybercrime, including on […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-07-08

Redirect auction securelist.com/redirect-auction/ Razor Enhanced, a legitimate assistant tool for Ultima Online, caught our eye when it started trying to access a malicious URL.. The WHOIS data told us that its owner had stopped paying for the domain name, and that it had been purchased using a service for tracking released domains, and then put […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.