Daily NCSC-FI news followup 2019-06-16

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2548337 Lahden kyberhyökkäyksen kaltaista tapahtumaa oli osattu odottaa, toteaa Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin johtava asiantuntija Kauto Huopio. Rikolliset etsivät jatkuvasti verkon haavoittuvuuksia ja iskevät heikkoon kohtaan heti sellaisen havaittuaan. Kyse voi olla tunneista.

Telegram CEO Fingers China State Actors for DDoS Attack

threatpost.com/telegram-ceo-china-ddos-attack/145654/ The chief executive of secure messaging app Telegram is pointing the finger squarely at China as the culprit responsible for the distributed denial of service (DDoS) attack that it suffered on Wednesday.

Yubico to replace vulnerable YubiKey FIPS security keys

www.zdnet.com/article/yubico-to-replace-vulnerable-yubikey-fips-security-keys/ Yubico said today it plans to replace certain hardware security keys because of a firmware flaw that reduces the randomness of cryptographic keys generated by its devices.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2020-03-11

Warning Unpatched Critical ‘Wormable’ Windows SMBv3 Flaw Disclosed thehackernews.com/2020/03/smbv3-wormable-vulnerability.html Shortly after releasing its monthly batch of security updates, Microsoft late yesterday separately issued an advisory warning billions of its Windows users of a new critical, unpatched, and wormable vulnerability affecting Server Message Block 3.0 (SMBv3) network communication protocol. Beware of ‘Coronavirus Maps’ It’s a malware […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-01-26

Teenagers today. Can’t take them anywhere, eh? 18-year-old kid accused of $50m SIM-swap cryptocurrency heist www.theregister.co.uk/2020/01/25/security_roundup/ Also, Cisco, Citrix emit patches, US army advises using Signal Patching the Citrix ADC Bug Doesn’t Mean You Weren’t Hacked www.bleepingcomputer.com/news/security/patching-the-citrix-adc-bug-doesnt-mean-you-werent-hacked/ Citrix on Friday released the final patch for the critical vulnerability tracked as CVE-2019-19781 in its affected appliances. […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2020-12-04

KUTSU TRAFICOMIN KYBERTURVALLISUUSKESKUKSEN MEDIAWEBINAARIIN: ONKO KODIN ÄLYLAITE AVOIN OVI HAKKERILLE? www.epressi.com/tiedotteet/teknologia/kutsu-traficomin-kyberturvallisuuskeskuksen-mediawebinaariin-onko-kodin-alylaite-avoin-ovi-hakkerille.html Verkossa olevat älylaitteet voivat olla kanava koteihin suuntautuviin tietoturvahyökkäyksiin. Siksi tuotteiden valmistajien ja markkinoijien täytyy varmistaa laitteidensa tietoturvataso. Miten vuosi sitten Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin julkistama Tietoturvamerkki on otettu vastaan yrityksissä? Miten se auttaa kuluttajia löytämään tietoturvallisen älylaitteen?. Ilmoittaudu mediawebinaariimme viimeistään ti 8.12. klo […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.