Daily NCSC-FI news followup 2019-06-16

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2548337 Lahden kyberhyökkäyksen kaltaista tapahtumaa oli osattu odottaa, toteaa Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin johtava asiantuntija Kauto Huopio. Rikolliset etsivät jatkuvasti verkon haavoittuvuuksia ja iskevät heikkoon kohtaan heti sellaisen havaittuaan. Kyse voi olla tunneista.

Telegram CEO Fingers China State Actors for DDoS Attack

threatpost.com/telegram-ceo-china-ddos-attack/145654/ The chief executive of secure messaging app Telegram is pointing the finger squarely at China as the culprit responsible for the distributed denial of service (DDoS) attack that it suffered on Wednesday.

Yubico to replace vulnerable YubiKey FIPS security keys

www.zdnet.com/article/yubico-to-replace-vulnerable-yubikey-fips-security-keys/ Yubico said today it plans to replace certain hardware security keys because of a firmware flaw that reduces the randomness of cryptographic keys generated by its devices.

You might be interested in …

Daily NCSC-FI news followup 2019-12-30

Uusi viranomainen alkaa välittää suomalaisten potilastietoja eteenpäin, mutta lupaa yksityisyyden suojan olevan turvattu yle.fi/uutiset/3-11133001 Vuodenvaihteessa toimintansa aloittaa uusi viranomainen, Findata. Se kerää ja välittää suomalaisten terveystietoja niistä kiinnostuneille tahoille. Taustalla on vappuna 2019 voimaan tullut toisiolaki. Satakunnassa erittäin vakava tietoliikennekatkos sairaaloissa käyttäjän vahinko katkaisi yhteyden potilastietojärjestelmiin yle.fi/uutiset/3-11138205 Satakunnassa erikoissairaanhoitoa tuottavan Satasairaalan tietoverkoissa oli maanantaina päivällä […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-03-28

Krebs: No, I Did Not Hack Your MS Exchange Server krebsonsecurity.com/2021/03/no-i-did-not-hack-your-ms-exchange-server/ The Shadowserver Foundation says it has found 21, 248 different Exchange servers which appear to be compromised by a backdoor and communicating with brian[.]krebsonsecurity[.]top. The malware runs Windows Defender, which is a security product Microsoft ships with Windows devices that can help block attacks […]

Read More

Daily NCSC-FI news followup 2021-04-20

Pulse Connect Secure Security Update blog.pulsesecure.net/pulse-connect-secure-security-update/ The Pulse Secure team recently discovered that a limited number of customers have experienced evidence of exploit behavior on their Pulse Connect Secure (PCS) appliances. We are sharing information about the investigation and our actions through several communications channels in the best interests of our customers and the greater […]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.